13 dorpen motortoertocht

Ik vind deze activiteit leuk!
Oosterwolde
09 september
09:00
Omschrijving

Iedereen met een motor en in het bezit van een motorrijbewijs is welkom om tussen 9 uur en 11 uur een formulier op te halen, bij motorclub Eastwood in Oosterwolde. Wel vragen wij € 5,00 inschrijfgeld p.p. en is deelnemen geheel voor eigen risico. 

Er zal onderweg genoeg tijd zijn om ergens te stoppen en te genieten van de mooie natuur die de gemeente Ooststellingwerf kent. Of om ergens wat te gaan drinken/eten als u daar behoefte aan heeft.

We laten u vrij in hoe u de route naar de dorpen toe neemt. Op het formulier staan alleen de dorpen met de adressen die u langs verschillende bezienswaardigheden brengt, waarvan u misschien niet eens wist dat de gemeente Ooststellingwerf ze heeft. 

Bij de stops die u maakt, krijgt of zoekt u een letter. Deze letters vormen samen een woord. Heeft u het woord goed dan krijgt u van ons een kleine attentie.

Na afloop van de route is er gelegenheid om bij de motorclub een drankje en een versnapering te nuttigen. U krijgt van ons 2 consumptiebonnen, die u bij Eastwood kunt inleveren.

Meld u aan voor donderdag 7 september en stuur een mail naar: activiteiten.eastwood@gmail.com of met de aanmeld knop op de site van 500 jaar Ooststellingwerf. 

Wij hebben er heel veel zin in, u toch ook. Tot zaterdag 9 september!

 

Motorclub Eastwood

Veenhofweg 3

Oosterwolde

 

Verslag

Zaterdag 9-9-2017 was het dan zover, de 13 dorpen motortoertocht kon gereden worden. Ondanks het slechte weer zijn we niet geheel ontevreden over het aantal deelnemers. De rijders zijn met regen vertrokken maar hadden onderweg al gauw de zon te pakken.

 

De eerste deelnemer kwam zich om 9 uur al inschrijven, nu was het wachten op nog meer deelnemers. Vanwege de regen hadden we niet op veel deelnemers gerekend. Op de weerapp zagen we dat het vanaf 11 uur droog zou zijn, daarom hebben we de inschrijftijd op het laatste moment nog verlengd naar 12 uur. Gelukkig druppelde er langzaamaan toch nog enkele deelnemers binnen. 

 

De eerste groep is om 10 uur vertrokken met de routebeschrijving en een opdrachtenformulier. De route ging langs alle 13 dorpen die de gemeente Ooststellingwerf kent. In elk dorp moesten ze een monument, beeld of pand bij langs. Uit de teksten die bij desbetreffende bezienswaardigheid stond, moesten ze een letter zoeken en opschrijven. Als ze alle 13 letters hadden kwam hier een woord uit. Dit werden soms hilarische woorden en bleek toch moeilijker te zijn dan het leek voor sommigen. Maar al met al zijn ze toch tot het goede woord gekomen.

 

Om kwart over 3 kwam de eerste groep weer binnen en kregen een aandenken, om met een goed gevoel op deze tocht terug te kijken. Ook kregen ze een gratis drankje en een broodje hamburger. Na de eerste groep kwam een kwartiertje later de tweede groep en voor half 5 was iedereen weer op de club, om gezellig na te praten.

 

De reacties waren positief en iedereen heeft genoten van de rit. Dus wie weet houden we dit in stand en is er volgend jaar weer een mooie rit die gereden kan worden. Dan hopen we uiteraard dat het weer wat beter is.

 

We willen iedereen bedanken voor hun deelname, we hebben een ontzettend leuke dag gehad.

Misschien tot volgend jaar.

Georganiseerd door
Annelies van der Heide
Contact opnemen
Aanmelden
Activiteit updates
 • 05 september
  Aanmelden kan nog steeds
  De aanmeldingen lopen al lekker binnen. Maar er zullen ook een aantal zijn die nog in twijfel zitten om zich aan te melden en willen eerst het weer afwachten. Hiervoor hebben wij natuurlijk alle begrip. Daarom kun je je nog aanmelden t/m donderdag 7 september om een mail te sturen naar: activiteiten.eastwood@gmail.com Hier nog even een overzicht: Aanmelden: t/m donderdag 7 september Wanneer: zaterdag 9 september Tijd inschrijven: tussen 9 en 11 uur Kosten:€ 5.00 p.p. Waar: Motorclub Eastwood Veenhofweg 3 Oosterwolde Je wordt ontvangen met koffie en wat lekkers. Daarna kun je een route volgen die wij uitgestippeld hebben door de 13 dorpen en langs de bezienswaardigheden, maar je mag ook zelf een route bepalen door de 13 dorpen en langs de bezienswaardigheden. Als je weer terug komt op de club krijg je 2 consumptiebonnen en een attentie. We hopen dat de weergoden goed gemutst zijn en ons een stralende dag bezorgen. Tot zaterdag 9 september!
 • 30 augustus
  Mooi ritje gemaakt
  Weer thuis van een geweldig leuke rit. We hebben een hoop lol gehad en hadden gehoopt om voor het donker weer thuis te zijn, maar dat werd hem dus niet. We zijn 6 uren onderweg geweest, dus maak jullie borst maar nat
 • 24 augustus
  Lekker bezig
  Door de vakantie is het een tijdje stil geweest hier, maar dat betekent niet dat wij niet bezig zijn natuurlijk. Gisteren zijn we druk bezig geweest en hebben we een schifting gemaakt in de bezienswaardigheden. De consumptiebonnen zijn gemaakt en zijn we nog druk met van alles en nog wat, om jullie een zo leuk mogelijke tocht te bezorgen. Maar ook dat jullie er na de tijd nog een leuke herinnering aan overhouden en met een goed gevoel op terugkijken. We hebben in ieder geval nog een hoop te doen en zullen proberen zoveel mogelijk updates plaatsen, want over 2 weken is het al zover. Wij hebben er veel zin in, jullie toch ook? Dus meld je nog snel aan op: activiteiten.eastwood@gmail.com En zien jullie graag op zaterdag 9 september.
 • 23 juli
  Wie organiseert de 13 dorpen motortoertocht
  Wij zijn de activiteitencommissie van motorclub Eastwood. Wie is motorclub Eastwood? Motorclub Eastwood is een vriendenclub met een hoop lol en gezelligheid en allemaal dezelfde passie, motorrijden en motoren. Eastwood is opgericht in 1989, maar 5 jaar eerder waren ze actief onder de naam Turftreffers. De eerste ontmoetingen vonden plaats op het dorpsplein bij de patattent. Maar liever hadden ze een eigen clubhuis, een eigen honk, een eigen plek. Er kwam een kleuterschool leeg in Donkerbroek en die mochten ze wel hebben, als ze hem er zelf maar weg gingen halen. Er was alleen nog wel een klein probleem, ze hadden nog geen locatie in Oosterwolde. Daarom mochten de losse onderdelen zolang opgeslagen worden op gemeenteterrein. Na een paar jaar kregen ze groen licht om op de plek waar ze nu zitten, Veenhofweg 3, te bouwen. En zo geschiedde, vanaf dat moment zaten ze droog! In die periode werd de club naam omgedoopt in "Eastwood". De nieuwe naam is door middel van een wedstrijd met de avond markt uitgekozen, wethouder Hankel heeft destijds het clubhuis geopend. In de loop der jaren is het clubhuis een stuk groter en mooier geworden. Elke vrijdagavond vanaf 20.00 uur en zondag vanaf 17.00 uur is het clubhuis open. Elk jaar organiseren wij een seizoensopeningsrit voor de leden. Hebben we een clubweekendje weg en hebben we ons treffen in juni. Sinds 2 jaar zijn er ook unicycle races bij ons clubhuis. Ook hebben we dit jaar mee gedaan aan de pokerrun. Dit wordt georganiseerd door een bevriende motorclub uit Hoogeveen. Het geld wat hier mee opgehaald wordt is voor een goed doel. Dit jaar hebben er ongeveer 400 motorrijders meegereden en is 6400 euro opgehaald. Het geld wordt geschonken aan de afdeling kinderoncologie van het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen om de afdeling te voorzien van een kindvriendelijke inrichting. We hopen u graag te zien op zaterdag 9 september bij ons clubhuis. Geef je op door middel van een mailtje naar activiteiten.eastwood@gmail.com of druk op de aanmeldknop op de site van http://www.500jaarooststellingwerf.nl/activiteiten/13-dorpen-motortoertocht
 • 05 juli
  Druk met de voorbereidingen
  Druk druk druk, bezig met de voorbereidingen. Wat veel bezienswaardigheden heeft de gemeente. Als je zo bezig bent kom je monumenten tegen waarvan ik geen weet heb, maar ook die waarschijnlijk iedereen wel kent, bijzondere verhalen en gebeurtenissen. Dat alleen al is leuk om er mee bezig te zijn, heb er al veel leesplezier van gehad. Binnenkort maar even een rondje maken langs de bezienswaardigheden. Even zien welke in onze route past en veilig genoeg is om te stoppen. Wij kijken er naar uit om jullie langs deze bezienswaardigheden te sturen. Roept dit nieuwsgierigheid op, aanmelden kan met de aanmeld knop en anders even een mail naar:activiteiten.eastwood@gmail.com Wij zien jullie graag op zaterdag 9 september.
 • 22 juni
  Vergaderen
  Gisteren druk aan het vergaderen geweest over hoe we deze dag een beetje gaan aankleden. En welke bijzondere monumenten of gebouwen de gemeente kent. We gaan natuurlijk nog niet te veel verklappen, maar wij hebben er ontzettend veel zin in. Wij hopen jullie ook.
 • 27 maart
  Activiteit gaat gewoon door, ook zonder de subsidie
  Helaas hebben wij voor ons activiteit geen subsidie gekregen, maar ons activiteit gaat ook zonder de subsidie gewoon door. We zijn nu druk bezig met hoe we deze dag zullen gaan invullen. Zodra we meer weten komen wij met informatie. Houd daarom deze site in de gaten voor actuele updates over ons activiteit. Graag zien we jullie op zaterdag 9 september.