De Buurtcamping

Ik vind deze activiteit leuk!
Haulerwijk
21 juli
13:00
Omschrijving

We gaan met de buurt en voor de buurt een buurtcamping organiseren.

Inwoners van Haulerwijk mogen het eerste vakantieweekend een plekje reserveren om te komen overnachten,  overdag is er een leuk programma voor alle leeftijden.

Bij de ouderen van Woonzorgcentrum Sinnehiem verzorgen we een campingmiddag met bbq en live muziek.

We gaan typische campingactiviteiten organiseren voor de jeugd: marshmellows in het kampvuur, vissen, dansen, buiten schilderen en een goed potje bingo wordt ook niet geschuwd.

Ook jongeren en volwassenen bieden we een programma aan. We gaan samenwerken met de Snikkeweek, zodat heel Haulerwijk dit weekend barst van de activiteiten.

Verslag

Haulerwijkers kamperen samen in eigen dorp

Afgelopen weekend zetten Haulerwijkse buren hun tent op in hun eigen dorp. Als onderdeel van 500 Jaar Ooststellingwerf werd dit bijzondere ontmoetingsweekend voor en door de buurt georganiseerd. Met een kleine 50 kampeerders en een zelfde aantal dagbezoekers kijkt de organisatie tevreden terug op De Buurtcamping.

Een weekend vol activiteiten met de buurt

Op De Buurtcamping Haulerwijk werd gebarbecued, gezongen bij het kampvuur, er was muziek van Excelsior, theater en heerlijke massages. Voor de kinderen was er ook voldoende te beleven. Zo maakten zij een rit op shetlandpony’s en kreeg ze les in vissen. Voor de kampeerders en andere dorpsgenoten was er op zaterdag een heerlijk dorpsontbijt: smoothies, ontbijttaarten, jammetjes en zelfgemaakte souvenirs. Bakkerij van der Molen voorzag de mensen met een kleine beurs van brood. Zelfs kon men de andere buren een kaartje sturen met 'Groeten uit Haulerwijk'. "Bedankt voor het fijne weekend, was superleuk. Genoten, fijne mensen. Ik ga volgend jaar weer", groet, Connie. Eigenlijk wilde ze annuleren, want haar dochter ging toch niet mee. "Wij zouden het leuk vinden als u kwam" bericht De Buurtcamping terug. En daar kwam zij, alleen, op de fiets, nette schoenen aan met een hakje. "Wat heeft u zelf mee?" “Niets." “Dan kunt u bij ’Tante Leen’ een tent, opklapbed, slaapzak en een kleed voor in de tent lenen.”

De Buurtcamping voor het eerst in Friesland

De Buurtcamping is een initiatief dat door heel Nederland wordt georganiseerd. Wat in 2013 begon met één Buurtcamping in het Amsterdamse Oosterpark, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol initiatief met deze zomer 13 campings door heel Nederland. Dit jaar is De Buurtcamping voor het eerst in Friesland georganiseerd.5

jaar bijzondere ontmoetingen

De Buurtcamping slaagt er al 5 jaar in om mensen met elkaar in contact te brengen. Van een vluchtelingengezin tot een alleenstaande oudere en van een yuppenstel tot een bijstandsmoeder met 2 kinderen: allemaal leven ze één weekend gemoedelijk samen en ontmoeten elkaar op De Buurtcamping. Iedereen is gelijk op de camping en zo worden kloven in de samenleving overbrugd.

Samen maken we De Buurtcamping

Het team van De Buurtcamping Haulerwijk bedankt alle vrijwilligers, de buren, de Snikkeweek, ’t Sinnehiem, 500 Jaar Ooststellingwerf, Stichting Bercoop, Telfort, Stichting Doen, het Oranje Fonds, Dioraphte en het VSB Fonds. De activiteiten en de sfeer waren dankzij iedereen fantastisch en de buren hebben elkaar beter leren kennen.

Georganiseerd door
Miranda Kleisen
Contact opnemen
Aanmelden
Activiteit updates
 • 24 juli
  De buren beter leren kennen tijdens De Buurtcamping
  Haulerwijkers kamperen samen in eigen dorp Afgelopen weekend zetten Haulerwijkse buren hun tent op in hun eigen dorp. Als onderdeel van 500 Jaar Ooststellingwerf werd dit bijzondere ontmoetingsweekend voor en door de buurt georganiseerd. Met een kleine 50 kampeerders en een zelfde aantal dagbezoekers kijkt de organisatie tevreden terug op De Buurtcamping. Een weekend vol activiteiten met de buurtOp De Buurtcamping Haulerwijk werd gebarbecued, gezongen bij het kampvuur, er was muziek van Excelsior, theater en heerlijke massages. Voor de kinderen was er ook voldoende te beleven. Zo maakten zij een rit op shetlandpony’s en kreeg ze les in vissen. Voor de kampeerders en andere dorpsgenoten was er op zaterdag een heerlijk dorpsontbijt: smoothies, ontbijttaarten, jammetjes en zelfgemaakte souvenirs. Bakkerij van der Molen voorzag de mensen met een kleine beurs van brood. Zelfs kon men de andere buren een kaartje sturen met 'Groeten uit Haulerwijk'. "Bedankt voor het fijne weekend, was superleuk. Genoten, fijne mensen. Ik ga volgend jaar weer", groet, Connie. Eigenlijk wilde ze annuleren, want haar dochter ging toch niet mee. "Wij zouden het leuk vinden als u kwam" bericht De Buurtcamping terug. En daar kwam zij, alleen, op de fiets, nette schoenen aan met een hakje. "Wat heeft u zelf mee?" “Niets." “Dan kunt u bij ’Tante Leen’ een tent, opklapbed, slaapzak en een kleed voor in de tent lenen.” De Buurtcamping voor het eerst in FrieslandDe Buurtcamping is een initiatief dat door heel Nederland wordt georganiseerd. Wat in 2013 begon met één Buurtcamping in het Amsterdamse Oosterpark, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol initiatief met deze zomer 13 campings door heel Nederland. Dit jaar is De Buurtcamping voor het eerst in Friesland georganiseerd.5 jaar bijzondere ontmoetingenDe Buurtcamping slaagt er al 5 jaar in om mensen met elkaar in contact te brengen. Van een vluchtelingengezin tot een alleenstaande oudere en van een yuppenstel tot een bijstandsmoeder met 2 kinderen: allemaal leven ze één weekend gemoedelijk samen en ontmoeten elkaar op De Buurtcamping. Iedereen is gelijk op de camping en zo worden kloven in de samenleving overbrugd. Samen maken we De BuurtcampingHet team van De Buurtcamping Haulerwijk bedankt alle vrijwilligers, de buren, de Snikkeweek, ’t Sinnehiem, 500 Jaar Ooststellingwerf, Stichting Bercoop, Telfort, Stichting Doen, het Oranje Fonds, Dioraphte en het VSB Fonds. De activiteiten en de sfeer waren dankzij iedereen fantastisch en de buren hebben elkaar beter leren kennen.
 • 11 juli
  Reserveer nu je kampeerplekje!
  Tijdens De Buurtcamping Haulerwijk op 21, 22 en 23 juli staat relaxen voorop. Kom met je tentje naar Hoofdweg boven 41 en dompel je onder in het campingleven.Op vrijdagmiddag gaan we naar Sinnehiem om daar, samen met de bewoners en andere inwoners van Haulerwijk te bbq-en. Dit onder het genot van de muziek van Jaap Louwes. Als je daar geen zin in hebt, blijf je lekker op de camping en kun je je laten masseren door Loes Hofstra en genieten van het campingleven. De volgende dag kun je op de Buurtmarkt je ontbijtje halen, op het terrein onder begeleiding van een deskundige ingrediënten plukken voor een lekkere thee, kun je ontdekken wat ‘Guasha ‘ is én zijn er tal van andere campingactiviteiten.Zondagochtend 10.00 uur is De Buurtcamping de plek van het Dorpsontbijt. Daarna sluiten we om 14.00 uur af met het theater van Folkert Wesseling en Adri de Boer, in de voorstelling “Omdat het kan…’. Zowel de bbq als het Dorpsontbijt worden georganiseerd in samenwerking met de Snikkeweek.De Buurtcamping wordt voor en door Haulerwijkers . Mensen die niet zoveel te besteden hebben (en vrijwilligers) kunnen 2 nachten komen kamperen voor slechts €5, voor de andere gasten kosten 2 nachten op De Buurtcamping €15. Er zijn wat tenten ter beschikking gesteld door mensen uit het dorp voor mensen die zelf geen tent hebben, maar wel graag willen komen kamperen. Wij kunnen zelf ook nog iets regelen voor het beschikbaar stellen van servies en slaapzakken e.d. via "Tante Leen". Wil je meedoen aan de organisatie van De Buurtcamping of een plekje reserveren, ga dan naar www.debuurtcamping.nl en kies voor Haulerwijk.Voor vragen over De Buurtcamping kun je bellen naar: 06-413 76 036 of mailen naar haulerwijk@debuurtcamping.nl. Als je met een camper of caravan wilt komen, bel of mail dan ook even van te voren i.v.m. het aantal stroompunten.
 • 07 april
  Indeling terrein van De Buurtcamping Haulerwijk
  Joska van Oosten maakte deze mooie droomtekening van De Buurtcamping in Haulerwijk. Zin om dit mee te organiseren of te komen kamperen? Stuur dan een mailtje naar Miranda@debuurtcamping.nl
 • 23 maart
  We hebben een logo!
  Met dank aan Stichting De Buurtcamping is er een logo ontwikkeld, dat naast het logo van 500 Jaar Ooststellingwerf zal prijken op posters e.d.