Mind Up Festival

Ik vind deze activiteit leuk!
Oosterwolde
22 juli
12:00
Omschrijving

We proberen op een artistieke en creatieve manier de inwoners welke hun stemmen niet goed gehoord zijn nu wat extra volume te geven.

Oosttellingwerf bruist van talent, meer en meer jongeren hebben te maken met ouders die niet precies snappen dat hun kind ook andere talenten bezitten dan alleen de standaard beroepen. We leven nu in een digitaal tijdperk waarin de veranderingen in een hoog tempo de normaalste zaak van de wereld zijn.

Door niet openstaan of te kunnen aanpassen aan deze veranderingen kan het toekomstperspectief van deze jongeren in geding komen. Met dit project genaamd Mind-up Festival zullen we talenten uit onze gemeente belichten en een podium bieden om met hun talenten te kunnen groeien.

We zullen gebruik maken van ons brede netwerk om het maximale uit dit mooie project te halen. Tijdens dit evenement zullen er verschillende Urban disciplines aan bod komen welke in verbinding staan tot de stedelijke kunst en cultuur. Van 12:00 tot 18:00 uur zullen er diverse optredens en workshops plaatsvinden voor jong en oud.

Verslag

Verslag Mind Up Festival:

Jasper en stichting House of Talents organiseerde afgelopen zaterdag 30 juni het Mind up Festival in Oosterwolde in samenwerking met  ’t JOP/Scala.  

Er waren een heleboel activiteiten waar de jongeren aan mee hebben gedaan. Van breakdance tot graffiti spuiten en voetballen niks was te gek. We begonnen om 11:00 uur in de ochtend met een gezamelijk ontbijt en een bespreking over het draaiboek van de dag. We zijn begonnen met een open veld voor de voetbal liefhebbers. Ook zijn we als eerst begonnen met de graffiti/airbrush workshops waar de jongeren los konden gaan met verschillende spuitbussen en bordjes. De weeromstandigheden op deze zaterdag waren prima, 26 graden en vollop zon dus niets te klagen. Het was wel wat aan de warme kant maar er was genoeg drinken dus kwamen we allen niets te kort. Uiteindelijk hebben de kinderen zelfs nog een auto mogen versieren met verschillende kleuren en designs, al met al een groot succes!


Na de workshops graffiti/airbrush hebben we de jongeren gevraagd om ook mee te gaan naar binnen ivm verschillende dansworkshops en uiteindelijk een super toffe dansbattle en voorstelling. De sfeer tijdens deze activiteiten waren geweldig en iedereen heeft bijna wel meegeklapt op de maat van de muziek. Er waren verschillende dansers uit Nederland speciaal naar Oosterwolde gekomen om hun skills te tonen aan het publiek en de juryleden. We hebben ook een All Style danswedstrijd en een breakdance battle georganiseerd met verschillende voorrondes. Er waren veel positieve reacties over de verschillende activiteiten met de vraag of we dit vaker kunnen doen in Oosterwolde. Het lijkt ons ook erg leuk om dit festival elk jaar te laten terugkomen en Oosterwolde een plek te geven op de Urban map van Nederland. Jongeren die wilden rappen kregen de kans om mee te doen met een workshop rap en was er een writing session onder leiding van een expert. Tijdens de graffiti/airbrush workshops konden de jongeren hun eigen bordjes ontwerpen en meenemen naar huis. De een maakte een mooi ontwerp voor papa of mama en de een voor hun beste vriendje of vriendinnetje, prachtig om te zien. We hebben deze dag afgesloten met een gezamelijke barbecue waar iedereen kon aanschuiven voor een lekkere hamburger of kipsate. Een geweldige samenwerking met ’t JOP/Scala zorgde ervoor dat het evenement een waar succes is geworden.

Georganiseerd door
Jasper van de Veerdonk
Contact opnemen
Aanmelden
Activiteit updates
 • 01 augustus
  Foto's van het Mind Up Festival
  Hierbij kunnen jullie de geweldige fotootjes bekijken van het Mind Up Festival Oosterwolde.
 • 12 juli
  Het is bijna zover!
  Dames en heren!Het is al bijna tijd voor het Mind Up Festival in Oosterwolde. Zorg dat ook jij aanwezig bent en neem je vrienden/vriendinnen ook mee want dit mogen jullie niet missen. Er worden verschillende workshops gegeven van voetbal, rap, hiphop tot Beatbox en een danswedstrijd niets is te gek.
 • 27 mei
  Artiesten voor de workshops
  Wij mogen met trots vertellen dat er al een aantal artiesten zijn vastgelegd. Het gaat om de artiesten voor de workshops breakdance, rap en hiphop. Ook hebben wij onze promotieleider welke met ons de promotie gaat aanpakken. Wij zullen ook een Facebookpagina openen zodat iedereen up to date is met de laatste ontwikkelingen van het Mind Up festival. Wij hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten tot 22 juli in oosterwolde.