Openingsrit Oldtimers

Ik vind deze activiteit leuk!
Meerdere dorpen
19 mei
12:30 uur
Omschrijving

Vrijdag 19 mei barst het feest ter ere van de 500e verjaardag van Ooststellingwerf officieel los!

We beginnen met de feestelijke openingsrit met oldtimers door alle dorpen van de gemeente. Je bent om 12.30 uur van harte welkom om de oldtimers uit te zwaaien voor het gemeentehuis.  Rond 20.00 komen de auto’s weer aan op het gemeentehuis. Er is bij het begin en het einde een hapje, drankje en (muzikale) aankleding. Dit wordt verzorgd door een aantal organisatoren van evenementen voor 500 jaar Ooststellingwerf.  Welke initiatieven dat zijn? Dat staat onderaan deze pagina.

Uiteraard kun je de oldtimers op verschillende plaatsen spotten. Bekijk op het kaartje hieronder waar. De oldtimers kunnen vanwege de tijd helaas niet in alle dorpen stoppen.

Programma

Start
Locatie: hoofdingang/raadzaal gemeentehuis Oosterwolde
12.30 uur: Inloop met hapje en drankje. Verschillende organisatoren van evenementen in het teken van 500 jaar Ooststellingwerf brengen hun evenement onder de aandacht    

13.00 uur: Openingswoord 500 jaar Ooststellingwerf door burgemeester Harry Oosterman

13.30 uur: Startschot door projectleider Nienke Jongstra, daarna gaan de oldtimers langs alle 13 dorpen

Einde oldtimerrit

Locatie: hoofdingang/raadzaal gemeentehuis Oosterwolde

20.00 uur: Aankomst auto’s gemeentehuis. Ook hier verwelkomen verschillende initiatiefnemers de auto’s

De globale route (met geschatte aankomsttijden, onder voorbehoud)

Het Popkoor zingt voor iedereen op het gemeentehuis om 12.30 en om 13.15 uur. De initiatiefnemers van de Middeleeuwse markt Else zijn in klederdracht aanwezig, onderweg staan ze ook bij ’t Anker in Elsloo om de deelnemers aan de oldtimerrit te begroeten. Tijdens de inloop op het gemeentehuis geeft ‘proeven van 500 jaar Ooststellingwerf’ een voorproefje van hun evenement op 22 oktober.

De middeleeuwse buurt BBQ organiseert voor inwoners van Fochteloo een mini BBQ langs de route waar de oldtimers langs rijden en de Citycross geeft alvast een impressie op het gemeentehuis van ATB fietsen, promotiefilmpjes en verenigingsuitingen. Ook de buurtcamping wil het campinggevoel alvast naar boven halen door een tentje bij het gemeentehuis neer te zetten. Ook het Stellingenfestival is van de partij en voorziet iedereen van Middeleeuwse liederen, muziek en dans/dansspel.

Verslag

Wij kijken terug op een geweldige dag. Een dag met 25 prachtige oldtimers, 60 vrolijke passagiers, 94 km aan natuur en honderden toejuichers. Er was bekijks tijdens de openingsrit met Oldtimers. Tijdens de officiële opening was er veel te beleven op het gemeentehuis. Er was veel publiek, muziek, lekkere & bijzondere hapjes, mensen in klederdracht en natuurlijk waren er ook heel veel oldtimers. Het live verslag was door iedereen te volgen op de facebookpagina van 500 jaar Ooststellingwerf, ook de Nieuwe Ooststellingwerver plaatste live filmpjes op haar Facebookpagina. In vele dorpen werden de olditmers onthaald door inwoners die op straat stonden. Burgemeester Oosterman heeft tijdens de openingsrit nog een bezoekje gebracht aan het Symposium 1517 - 2017. Onderweg regende het even, maar dat maakte de meeste mensen niet uit. Iedereen heeft genoten!

Georganiseerd door
Nienke Jongstra
Contact opnemen