Oud-Haulerwijksfeest

Ik vind deze activiteit leuk!
Haulerwijk
09 september
11:00
Omschrijving

We gaan een oud Haulerwijksfeest organiseren:

-  met oude ambachten,

- oud marktje,

- oude spellen voor jong en oud,

- muziek erbij

- en afsluitend een bbq.

Verslag

Oud Haulerwijks feest.

De dag begon met treurig met ontzettend veel regen, maar het weer knapte gauw op en de standhouders vulde ons terrein rondom de Samensprong, rond 11 uur. Diverse marktkraampjes met Oud Hollandse snoepgoed, poffertjeskramen, suikerspinnen, zadelmakerij, Historische verenging van Haulerwijk, etc., stalde hun kraampjes rondom ons spelterrein. De paard en wagen begon te rijden en pikte mensen onderweg op, om een rondje door Haulerwijk te maken en als eindstation ons feestterrein.

Om 1 uur begonnen onze Highlandgames waar teams strijden voor de eerste plek. Zo moesten de teams zakgooien, ringsteken, pijl en boog schieten, touwtrekken, hooivork werpen en lat lopen. Dit gaf niet alleen een geweldige strijd, maar het leverde ook hilarische beelden op.

Uiteindelijk won team Steenpoel, met maar 10 punten meer dan de 2e plaats die ging naar het team van de Middenbuurt.

Op het terrein was er van alles te doen. Zo kon je gratis poffertjes, suikerspinnen en snoepgoed halen, voor de kinderen was er een luchtkussen en een oude draaimolen aanwezig. Een team van een kruisboogvereniging gaf een demonstratie, waar de toeschouwer ook zelf mocht schieten. Ook kon je een poging wagen met pijl en boog te schieten. Dit alles onder genot van een hapje en een drankje en muziek van onze dorpszanger Jaap Louwes. Ook liep toneelvereniging Frysk en Frei rond met diverse uit Hollandse activiteiten.

Afsluitend was er een barbecue georganiseerd voor de vrijwilligers, standhouders,  deelnemende teams, en alle mensen die geholpen hebben om deze activiteit op touw te zetten. Dit onder genot van een drankje en muziek van DJ Tim.

Dag was super geslaagd!

Team Oud Haulerwijksfeest.

Georganiseerd door
Eileen Strik
Contact opnemen