Straatontbijt & voetbaltoernooi

Ik vind deze activiteit leuk!
Langedijke
23 september
14:00
Omschrijving

Met een 'ludiek' voetbaltoernooi gaan we alle sportieve dorpelingen in beweging krijgen.

De jeugd kan zich uitleven in een levende voetbaltafel, de volwassenen mogen hun voetbaltalent laten zien tijdens het bubble voetbal. Hilarisch om te zien dus ook leuk voor de toeschouwers.

Ouders kunnen onder het genot van een kop koffie bij de verschillende onderdelen kijken, terwijl de allerkleinste dorpsinwoners zich laten schminken of plezier maken in het springkussen.

Voor alle inwoners van Langedijke organiseren we daarnaast een gezamenlijk straatontbijt, genietend van heerlijke luxe broodjes wordt dit een feestelijk evenement voor jong en oud!

Verslag

Langedijke 23 september 2017

Wat hebben we genoten van het mooie nazomer weer afgelopen weekend! Veel belangstellenden kwamen zaterdagmiddag kijken naar de officiële opening van het vernieuwde sportveld. Alle kinderen mochten met een bal het dichtgeplakte doel in schieten waardoor de achterliggende ballonnen alle kanten opvlogen, hiermee werd het sportveld op een speelse manier in gebruik genomen. Daarna kon onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stukje oranjekoek zaterdagmiddag gekeken worden naar de jeugd die druk bezig was met het bubbelvoetbal of de levende voetbaltafel. Met verhitte gezichten kwamen de deelnemers uit de bubbels tevoorschijn want het is snel warm en benauwd tijdens het bubblevoetbal. Tussen de wedstrijden door kon de jeugd zich vermaken met de krachtschotmeter die bij één van de doelen was opgesteld of met het voetbalgolf dat beschikbaar was gesteld door de buurtsportcoach van gemeente Ooststellingwerf.  Voormalig Nederlands freestyle kampioen Nick Zieren leerde ondertussen de jonge voetballers allerlei voetbalkunstjes, hij heeft veel kinderen enthousiast gekregen voor deze tak van sport. Voor de allerjongste kinderen was er een mooi ‘kasteel” springkussen. De kinderen konden zich daarnaast ook laten schminken, dus al snel liepen er tal van vlinders, prinsessen en tijgers rond.

Op zondag waren veel inwoners van Langedijke aanwezig voor het straatontbijt. Het ontbijt was in de puntjes verzorgd door Cateraar de Cock, en met een ruime keuze uit knapperige croissants en andere luxe broodjes was er voor elk wat wils. Ook nu kon iedereen genieten van het ochtendzonnetje, met uitzicht op de omliggende weilanden maakte de mist tijdens het ontbijt al snel plaats voor de zon.  Na het ontbijt hielp iedereen een handje op alle opblaas attributen van zaterdagmiddag op te ruimen. En ook de tafels en bankjes van het straatontbijt waren in een mum van tijd weer opgestapeld.

De activiteitencommissie was blij met de grote opkomst en bedankt iedereen die geholpen heeft er een geslaagde viering van 500 jaar Ooststellingwerf van te maken!

 

Georganiseerd door
Ilse Hendriksen
Contact opnemen
Activiteit updates
  • 29 september
    Terugblik straatontbijt en voetbaltoernooi
    Wat hebben we genoten van het mooie nazomer weer afgelopen weekend. Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stukje oranjekoek kon zaterdagmiddag gekeken worden naar de jeugd druk bezig met het bubbelvoetbal of de levende voetbaltafel. Voormalig Nederlands freestyle kampioen Nick Zieren leerde ondertussen de jonge voetballers allerlei voetbalkunstjes. Voor de allerjongste kinderen was er een mooi springkussen en kon er geschminkt worden. Op zondag waren veel inwoners van Langedijke aanwezig voor het straatontbijt. Het ontbijt was in de puntjes verzorgd door Cateraar de Cock. Het was een geslaagd feest!
  • 14 september
    "de laatste loodjes"
    De laatste weken is hard gewerkt om het voetbaltoernooi en het straatontbijt vorm te geven. De cateraar voor het straatontbijt is ingehuurd. Ook de huur van de andere onderdelen zoals het Bubble voetbal en de levende voetbaltafel is geregeld. Nu maar hopen dat het weer meewerkt volgende week!