Volksloop 500 jaar Ooststellingwerf

Ik vind deze activiteit leuk!
Oosterwolde
01 september
19:30
Omschrijving

De 'mooist verkleed - prijzen'

Vanwege het grote deelnemersveld hebben wij besloten om de prijs voor de mooist verklede loper achteraf uit te reiken. Zo konden we de foto´s er nog op naslaan, om er zeker van te zijn dat we iedere verklede deelnemer hebben gezien. Louw Moes en Gezina Menninga uit Ravenswoud waren verkleed als Oostenrijks stel en wonnen daarmee de verkleedprijs voor de 4 mijl. Bij de Kidsrun werd Mega Mindy Carmen Haisma tot winnaar uitgeroepen. Ze werd verrast op school door projectleider 500 jaar Ooststellingwerf Nienke Jongstra. 

 

 

De 4 mijl van 500 jaar Ooststellingwerf!

Ooststellingwerf maakt zich op voor het grootste hardloopevent wat ooit in deze gemeente is georganiseerd. In totaal gaan 2000 deelnemers meedoen aan de 4 mijl, Kidsrun en Run voor verstandelijk beperkten. Iedereen mag meedoen, wedstrijdlopers, recreanten, wandelaars, rolstoelgebruikers, bedrijven en kinderen.

 
 

Verslag

Wat was het een geweldig feest!

We willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie avond in Oosterwolde. Wil je de beelden terugkijken? Bekijk dan de livestream op Youtube https://youtu.be/O3sa0Amih6Q

We vullende de komende week het fotoboek nog aan.

Veel spektakel tijdens de loop!

Olga Commandeur, verzorgde de warming up, eerst in Oosterwolde voor de kinderen. Daarna in Appelscha voor de lopers van de 4 mijl. We haalden ouderen op in een speciale tram in Appelscha en Oosterwolde zodat iedereen erbij kon zijn. Er was veel vermaak voor, tijdens en na de loop. De lopers waren verkleed, dj's traden op, koren samen op het podium in het centrum van Oosterwolde, spektakel in het water, langs de route een dweilorkest en harmonieorkest en als spectaculaire afsluiting een compleet concert van de Kast!

 

Georganiseerd door
Klaas Jan Hofstra
Contact opnemen
Activiteit updates
 • 14 september
  Klaar voor een nieuwe uitdaging? Doe dan mee aan de 4 Mijl van Groningen!

  Ging de 4 mijl tijdens de Volksloop 500 jaar Ooststellingwerf je goed af? Dan ben je ook klaar voor de 4 mijl van Groningen! Op zondag 8 oktober 2017 is de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen! Met een afstand van 6,437 km lopen jaarlijks 23.000 deelnemers van Haren naar Groningen. In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De charme van het evenement is de mix van een bedrijvenloop, wedstrijdloop, recreanten- en jeugdloop. Maar ook de speciale aandacht die uitgaat naar goede doelen. Wilt u hier nog graag aan meedoen? Inschrijven kan nog steeds, via www.4mijl.nl! Wij zien u graag aan de start op zondag 8 oktober in Haren!

 • 08 september
  Veel beeldmateriaal van de Volksloop!

  Heb jij jezelf al gespot op een van de vele foto's van afgelopen vrijdag? Er waren veel fotografen aanwezig! Bekijk deze foto's voor een impressie van de avond.

  Vele anderen maakten ook foto's/video's:

  Foto's van Gert Jan Warrink & Nadine de Ruiter vind je in ons verslag op deze site: http://www.500jaarooststellingwerf.nl/activiteiten/volksloop-500-jaar-ooststellingwerf

  Omrop Fryslan was ter plaatse, de uitzending kun je hier terugzien:http://www.omropfryslan.nl/nieuws/753204-video-ooststellingwerf-viert-jubileum-met-volksloopLiana Zuidema heeft de volgende foto's gemaakt: https://myalbum.com/album/RNypwS76Kfyy

  John Veenstra heeft de volgende plaatjes geschoten: https://myalbum.com/album/xxS3CGeVxcJN

  Ook Jowy Kloosterman had zijn camera in de aanslag: https://www.facebook.com/pg/kloosterfotografie/photos/?tab=album&album_id=596227010766425

  FDG Sportfotografie maakte de volgende foto's: https://photos.google.com/share/AF1QipMo9h-MH-jy6OPB-goqL8Doza6hqGwIJReRH9fE6_7RPLK_9MUzXPWmu8pLdyn3OA?key=aVRPdGFwYTdRR0RrWWh6NXU3Yi02d2QwZ0hfTmJB

  En Wim Oosterloo heeft de volgende video gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=ErJLtYce5WE&feature=youtu.be

   

 • 30 augustus
  Deel jouw resultaat via social media!

  Heb jij je al aangemeld voor de Volksloop? Dan kun je straks jouw resultaten delen met je volgers/vrienden/kennissen via jouw racetimeraccount: https://register.chronotrack.com/auth/sign-in-form  

 • 24 augustus
  Startnummers
  • Heb jij je al ingeschreven voor de Volksloop en heb je aangegeven dat je jouw nummer thuisgestuurd wilt krijgen?
   Momenteel worden de nummers verstuurd, als het goed is krijg jij jouw nummer uiterlijk 31 augustus thuis gestuurd.
  • Heb jij aangegeven je nummer gratis op te willen halen bij het gemeentehuis?
   Dan kun je jouw nummer ophalen op de volgende tijden:
   - dinsdag 29 augustus tussen 10.00 & 16.30 uur
   - woensdag 30 augustus tussen 10.00 & 19.30 uur
   - donderdag 31 augustus tussen 10.00 & 19.30 uur
  • Wil jij je opgeven, maar woon je niet in de gemeente en ben je niet in de gelegenheid om jouw startnummer op te halen? 
   Dan kun je jouw start nummer op de dag zelf ophalen tussen17.30 & 18:45 uur, bij Sporthal De Boekhorst: De Haer 1 in Oosterwolde.
 • 25 juli
  Aangemeld, maar nog geen nummer ontvangen? Geen paniek!

  Heb jij je al opgegeven voor de Volksloop, maar heb je nog geen nummer toegewezen gekregen? Geen paniek! Dit klopt. Jouw aanmelding is dan wel goed binnen gekomen, zodra we de startnummers binnen hebben worden de nummers aan personen toegewezen.

  Wil je je nog opgeven voor de Volksloop? Dat kan natuurlijk ook nog steeds via deze pagina!

 • 14 juli
  Rugnummer op laten sturen?

  Heb jij je al ingeschreven voor de Volksloop en wil jij je rugnummer laten opsturen? Dat kan via deze link: https://openentry.riytechnologies.com/nl//?id=UqwQgyn6PUGyv7YWnJqh0A

  Je kunt natuurlijk ook gratis je nummer ophalen op het gemeentehuis:

  - dinsdag 29 augustus tussen 10.00 - 16.30 uur
  - woensdag 30 augustus tussen 10.00 - 19.30 uur
  - donderdag 31 augustus tussen 10.00 - 16.30 uur

   

 • 11 juli
  Verkeersregelaars in Oosterwolde gevraagd

  We zoeken nog verkeersregelaars in Oosterwolde voor vrijdagavond 1 september. Lijkt je dit leuk om te doen? Je kunt met een onlinetraining je certificaat behalen en dan mag je als verkeersregelaar aan de slag.

  Meld je aan via 500jaar@ooststellingwerf.nl

   

 • 29 juni
  Bussen rijden niet door het centrum op 1 september

  De bussen rijden niet door het centrum op 1 september. We sluiten op 1 september de wegen rondom het evenemententerrein af, zodat we alles veilig kunnen opbouwen en er geen opstopping ontstaat. 

 • 27 juni
  Lopers kunnen in Oosterwolde en Appelscha parkeren

  Wil je na de loop liever in Oosterwolde blijven? Dan kun je parkeren in Oosterwolde bij de sporthal en brengen we je vanaf 18.00 uur gratis naar Appelscha.

  Parkeer je liever in Appelscha? Dat kan natuurlijk ook, je moet dan wel zelf voor vervoer terug naar Appelscha zorgen.

 • 19 juni
  Kinderen kunnen zich aanmelden via school

  De komende weken bezoekt Jessica Oosterloo de basisscholen om zoveel mogelijk kinderen ook enthousiast te maken voor de Volksloop op 1 september

  De Volksloop is voor iedereen dus hebben we voor de kinderen een speciaal parcours van 500 en 750 meter in Oosterwolde, die start tegenover de Tramhalte.

  Binnenkort verspreid Jessica flyers en aanmeldstrookjes op de scholen. Geef je kind zo snel mogelijk op, liefst voor de zomervakantie! Dat kan nu ook al via onze site www.500jaarooststellingwerf.nl/volksloop. Doe het snel zodat je zeker weet dat je kind kan meelopen, want vol is vol! 

  Zo kunne we samen de zomervakantie op een geweldige manier afsluiten op 1 september!

 • 13 juni
  Druk met de voorbereidingen
  We zijn druk met de voorbereidingen van de Volksloop. Met vervoer zorgen we ervoor dat de lopers op tijd op de Boerestreek zijn. De muziek langs de kant en op het podium is geregeld en Syb (van De Kast) is al druk aan het trainen.